Persoane interesate

marți, 28 februarie 2012

Varianta a 2a!

1.


Iata de ce vei avea nevoie:
-    Reviste
-    Un capac de la o cutie de pantofi (pentru baza ramei), cutii de cereale sau ceva asemanator acestora
-    Clei adeziv
-    Pensula
-    Foarfeca si cutter
-    Banda adeziva transparenta
-    Rabdare si timp






2.
                                           
Primul pas – Taiem si rulam foile de revista

Taie paginile revistelor in benzi late de vreo 7-8 cm. Incearca sa le tai cat mai drept. O sa ai nevoie de vreo 60 de astfel de benzi pentru rama ta foto de revista... Totul depinde de cat de mare e capacul de la cutia de pantofi de care ti-am zis ca o sa ai nevoie. Poti sa alegi fie bucati care au aceeasi culoare, fie de culori diferite, pentru a da un ton nonconformist operei tale.
Ce faci cu aceste fasii? Te apuci sa le rulezi cat mai strans posibil pentru a crea un fel de betisoare de hartie. Cel mai bine este sa le rulezi pe diagonala, astfel iti va fi mai usor sa strangi tubul format in caz ca mai este nevoie. Aplica putin clei de lipit cu o pensula pentru a fixa colturile betigasului.
Atentie! Daca folosesti prea mult clei, betisoarele de hartie isi vor pierde din flexibilitate.

Acum sa taiem cartonul...

Foloseste cutterul pentru a taia marginile betisoarelor, astfel incat sa fie drepte si toate sa aiba aceeasi lungime. In cazul in care varfurile lor se vor dezlipi, foloseste cleiul pentru a le fixa la loc.
Ia apoi capacul cutiei de pantofi si traseaza un patrat sau un dreptunghi, depinde ce forma vrei sa aiba rama,  pe spatele acesteia. Atentie! Patratul trebuie sa fie mai mare cu minim 2 cm decat poza pe care vrei sa o inramezi. Totul depinde de cat de mare vrei sa fie pana, la urma, rama. Spre exemplu, poti avea o poza cu o forma dretunghica pe care vrei sa o incadrezi intr-o rama patrata.  Dupa ce ai stabilit care vor fi dimensiunile patratului de carton, decupeaza-l cu ajutorul foarfecii sau a cutter-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu